BLOGI

Takaisin Blogin Etusivulle

Puutarhan trendit 2013: muodikkaita teemoja

Julkaistu: 2. Aprilta 2013 kello 8:00 - tanja

Hyvin erilaiset puutarhat ovat kauniita. Tyyliseikoissa muoti ja trendit vaikuttavat valintoihin, mutta tärkein olet sinä itse. Millaisesta puutarhasta sinä pidät? Tyylisi voi olla kukkiva ja romanttinen, leikkisä ja runsas, satoisa hyötytarha tai aistillinen mietiskelypuutarha – oikeastaan mitä vain. Tyyliä korostetaan muodolla,väreillä, materiaaleilla ja kasveilla. Tänä vuonna olen työstänyt neljä erilaista teemaa -valitse siis mieleisesi.Tule kuuntelemaan puutarhan trendeistä Kevätpuutarha 2013-messuille (to-su 11.-14.4.2013) ensi viikolla. Minut tapaat joka päivä ohjelmalavalla klo 12.30 ja muuten omalla osastollani 6n109. Tervetuloa!

 

1.Ruokaa ja itämaisia mausteita

Teema hakee innoitusta elokuvien maailmasta – ja erityisesti seikkailuelokuvista ja siirtomaa-ajan Intiasta. Ajatuksena on luoda kotiin aitoa lomatunnelmaa: värilliset päivänvarjot, suuret pöydät, maistuvaa ruokaa ja ihanaa yhdessäoloa, paljon kukkia sekä erilaisia tekstiilejä. Täällä voit istua kuistilla olkihattu päässäsi, lasi kuplivaa kädessäsi ja vain nauttia kesätuulesta

2. Merellistä, rentoa ja tanskalaista

Puutarhasta halutaan merellisen rento ja vaaleansävyinen. Kasvit valitaan muistuttamaan Välimeren kasvillisuutta. Kasveja sijoitetaan paljon ruukkuihin ja myös tuoksut ovat tärkeitä. Puutarhan halutaan ilmentävän kodin hieman tanskalaisromanttista tyyliä – erilaisia fontteja ja krouveja materiaaleja mieluummin kuin söpöilyä. Tässä tyylissä vähemmän on enemmän. Tavoitteena on helppohoitoinen puutarha, jossa voi istua lueskelemassa ja poimia samalla kuukausimansikan suuhun tai hieman laventelia iltateehen.

3. Metsäinen puutarha boboille

Teema tuo luonnon kotiisi. Tavoitteena on löytää luonnollinen tapa elää ja olla. Väritys on luonnonläheinen, ja kasvillisuus on valittu metsäpuutarhan henkeen. Kalustus on modernia ja skandinaavista. Innoituksen hakeminen omista juurista ja luonnosta on maailmalla tällä hetkellä huippumuodikasta. Tämä puutarha antaa puutarhurille vapauden sallia niittyleinikit ja vuohenputket puutarhassaan: luonnollisuus on valttia. Suomen luonto on muodin huipulla.

4. Flower fiesta –kukkien ilotulitus

Kukkien juhlaa riittää tänä vuonna niin muotikuvissa kuin puutarhassa. Tällä hetkellä puutarhassa kukkivat erilaiset kuviot ja muodot sulassa sovussa. Lopputulos on mielikuvituksellinen ja sadunomainen – samalla  sekä sokerisen makea että nostalginen. Flower Fiesta -teema tuo tuulahduksen kukkamekkojen ja kello viiden teen maailmasta ja juhlistaa perinteistä englantilaista puutarhaa.