BLOGI

Takaisin Blogin Etusivulle

Uusi Puutarha ajan ja paikan hengessä

Julkaistu: 8. Aprilta 2013 kello 8:00 - tanja

Kevätpuutarhamessuilla pääset tutustumaan kahteen uunituoreeseen kirjaan Karistolta. Uusi puutarha tarjoaa uutta näkemystä puutarhan suunnitteluun ammattilaisen opastuksella ja Puutarhamaailma 2013 -vuosikirja tietoa ja tunnelmia kotipuutarhureille. Uusi puutarha on minun esikoisteokseni ja olen siitä kovin innoissani. Puutarhamaailma 2013 olen kirjoittanut kaksi artikkelia(Matka Chelseaa sekä Kesäkeittiön rakentaminen). Molemmat kirjat ovat myynnissä messuosastollani 6n109 hintaan 25€/kpl.

Uusi puutarha on ainutlaatuinen käsikirja kaikille puutarhansa suunnittelusta ja sisustamisesta kiinnostuneille sekä jokaiselle uutta puutarhaa perustavalle. Kirja auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan helppohoitoisen, väri- ja kasvi valinnoiltaan tasapainoisen puutarhan, joka täydentää piha-alueen ja kodin toimivaksi kokonaisuudeksi. Teos toimii myös oppikirjana pihasuunnittelun perusteista puutarhureille, maisemasuunnittelun opiskelijoille,sisustussuunnittelijoille ja arkkitehdeille.

Näyttävästi kuvitettu teos opastaa värien käyttöön puutarhassa havainnollisten väripalettien avulla. Kirja tarjoaa hyödyllisiä neuvoja myös vanhaa puutarhaansa uudistaville sekä kiinnostavan katsauksen suomalaisen puutarhan vaiheisiin. Uusi puutarha esittelee lisäksi kolme erityylistä teemapuutarhaa,joiden suunnittelun vaiheita seurataan tyylin ja värimaailman määrittämisestä sekä kasvivalinnoista aina valmiiseen puutarhaan asti. Kokeneemmalle puutarhurille on esimerkkisuunnitelma koko kesän kukkivasta perennapenkistä, jonka kukintaa seurataan keväästä syksyyn.