BLOGI

Takaisin Blogin Etusivulle

Äitienpäivän kukintaa puutarhassa

Julkaistu: 13. Mayta 2013 kello 7:45 - tanja

Toukotyöt työllistävät tarhuria. Äitienpäivänä puhkesi koivu hiirenkorvalle täällä Hämeenlinnassa ja se ilahduttaa kovin – kesä on saapunut.

Kasvimaalla on istutettu perunat (siikliä ja nicolaa) ja sipulit (stutgarten ja punasipuli) harson alle. Samoin on kylvetty punajuuret, raitajuurikas, keltajuurikas, tummaa, keltaista ja aikaista porkkanaa, naurista, retiisiä, palsternakkaa, pinaatti ja villirucolaa. Kaikki ovat visusti rumien harsojen alla suojassa.

Lämpöä vaativat kasvit: talvikurpitsat, myskikurpitsat, kesäkurpitsat, avomaan kurkut, ruusupavut ja maissit olen kylvänyt purkkeihin samoin kuin basilikat. Näitä pienokaisia hoivataan vielä muovihuoneen huomassa. Tosin kunnostin kurkulle, kurpitsalle ja maissille jo lavat valmiiksi, jotta kesäkuun alussa löytyy sitten istutuspaikat helposti.

Perennapenkin reunukset on vihdoin kantattu ja mullokselle olen kylvänyt unikkoita ja mustaa sekä pinkkiä ruiskaunokkia.

Puutarhassa kukkivat tällä hetkellä tete’a’tete mininarsissit sekä valkoiset IceFollies ja Mount Hood -keltanarsissit. Luonnontilaisemmilla alueilla kukkivat, sinivuokot, valkovuokot, posliinihyasintit, skillat ja kiurunkannukset.

Ruukkuihin olen uskaltanut istuttaa kylmää kestäviä orvokeita ja kaunokaisia.

Nautitaan keväästä