BLOGI

Takaisin Blogin Etusivulle

Kesäkukkia ja käytännön hommia

Julkaistu: 5. Juneta 2013 kello 21:07 - tanja

Etelä-Suomessa on ollut ihanan helteistä. Tänään suunnittelijaa hellittiin ihan käytännön töitä sisältävällä kesäkukkien suunnittelutehtävällä.

Kesäkukat istutetaan avomaalle perinteisesti vasta kesäkuun 10. päivä jälkeen, mutta nyt ei lämpöaallon vuoksi ole enää yöpakkasista vaaraa.

Kesäkukkien kanssa olen lähtenyt nykyään siitä, että päätän värimaailman suurinpiirtein sekä lasken tarvittavan kukkamäärän. Sen jälkeen lähden suoraan puutarhamyymälään ja katson, mikä on sen hetkinen valikoima ja kuinka se vastaa omaa ajatustani. Näin jätän tilaa uusille ideoille ja saan valita sitä kaikkein ihaninta, mitä kulloinkin on tarjolla.

Tänä vuonna olen mieltynyt kovin tuohon tummaan verilijapuuhun, joka tuo graafisuutta ja dramatiikkaa kesäkukkaryhmään. Verilijapuun seuraksi löysin upeita viileän vaaleanpunaisia daalioita, lilaa harsokukkaa, tummanpunaista kesäneilikkaa ja tummalehtistä bataattia. Ruukut on suunniteltu 50-luvun tiilitaloon ja ruukut ovat keraamiset ja koboltin siniset.

Etupihan sisääntulon vanhaa tammitynnyriin istutettiin vielä vaaleanpunaista kosmoskukkaa, laventelia ja hopeaputousta.  Myymälässä oli myös kukkivia ja matalakasvuisia pavement-ruusuja ja laitoin vielä yhden ruusunkin sulostuttamaan sisääntulotervehdystä.