BLOGI

Takaisin Blogin Etusivulle

Elämää puutarhassa: Tee itse talisydän linnuille

Julkaistu: 21. Januaryta 2013 kello 8:00 - tanja

Talisydämet ovat kauniita ja ekologisia – ja kaiken lisäksi helppotekoisia. Talisydämistä nauttivat erityisesti sinitiaiset ja talitiaiset.

Tarvikkeet: pieniä silikonileivosvuokia sekä suuri silikoninen kakkuvuoka, kattila, kauha, sakset, parsinneula, maatuvaa lankaa, hyttysverkkoa, kovettuvaa kasvirasvaa sekä siemensekoitusta. Minä olen käyttänyt auringonkukan ja maapahkinän sekoitusta.

1. Asettele tyhjät silikonivuoat tarjottimelle, jotta voit siirtää ne helposti ulos jäähtymään

2. Sulata kasvirasva kattilassa. Kuvan annokseen(8 kpl pieniä ja 1 iso talisydän) rasvaa kuluu n. 1 kg. Sekä munkinpaistorasva että kookosrasva käyvät. Myös suolaton tali käy sulatukseen.

3. Leikkaa pieniä sydämiä varten 25 cm langanpätkiä, jotka solmit lenkiksi. Asettele lenkit pikkuvuokien pohjalle ja kaada siemenseosta vuokiin, siten että vuoat täyttyvät. Pikkuvuoat täyttyvät n. 6 dl siemenseosta.

4. Vahvista ison vuoan reunat leikkaamalla sen reunaan n. 6 cm leveä kaistale hyttysverkkoa. Pujota kaksinkertainen naru parsinneulan avulla verkosta läpi. Jätä ison vuoan ulkopuolelle noin 10 cm pituinen ripustuslenkki. Langan tulee olla riittävä vahvaa, koska taämä lenkki kannattaa koko ison sydämen painon. Kaada siemenseosta isoon vuokaan puolilleen ja leikkaa vielä hyttysverkosta vahvistuspala kakun keskelle. Täytä vuoka siemenseoksella täyteen. Isoon sydämeen kuluu siemenseosta noin 1 l.

5. Kaada sula rasva vuokiin. Rasva saa olla piripintaan.

6. Vie tarjotin ulos jäähtymään. Jäähtymisaika pakkassäässä on noin 2 tuntia.

7. Irrottele sydämet vuoista ja aseta linnuille tarjolle.