BLOGI

Takaisin Blogin Etusivulle

Chelsea2014 Showpuutarhat: Paradise Garden

Julkaistu: 26. Mayta 2014 kello 8:04 - tanja

Paratiisin puutarha on saanut innoituksensa muinaisesta Persiasta.

Cleve Westin suunnittelemassa showpuutarhassa vesi virtaa neljää virtaa hiljalleen kohti keskellä olevaa, kahdeksankulmaista suihkulähdettä. Suihkulähde on valmistettu paikallisesta vaaleasta kalkkikivestä ja suihkulähde on matalammalla tasolla verrattuna muuhun puutarhaan. Elämän puun juuret on kaiverrettu kiviseiniin, jotka kiertävät puutarhaa. Tämä toimii myös vertauskuvana sille, että länsimaisen puutarhataiteen juuret ovat antiikin historiassa ja paratiisikuvauksissa. Puutarhassa on klassinen nelijako ja neljä puutarhaan istutettua puuta kuvaavat maata, ilmaa, vettä ja tulta.

Kasvien väritys oli vaalea. Puutarhan etuosassa oli selkeä kuivaa, aavikkopuutarhaa kuvaava osio, joka ei toiminut kovin hyvin. Mm. unikot olivat selkeästi ylikukkineet ja keltaisten kukkien sävy oli liian lämmin ja raskas alkukesään ja muun puutarhan viileään sinivalkoiseen yleisilmeeseen.

Kasvillisuutena oli vaaleita laukkoja, vaaleita kurjenmiekkoja, hennon lilaa illakkoa, saniaisia, sinisiä ritarinkannuksia ja siniharmaata mirrinminttua, valkoisia tähtiputkia ja valkoista tiarellaa. Reunakasvina puutarhassa oli käytetty kuukausimansikkaa.  Kasvilllisuus ei ollut kokonaisuutena aivan täyskymppi – siitä tuli hieman sekava lopputulos.

Pidin puutarhassa eniten leikatun ikivihreän pensasaidan rytmittämisestä kiviseinämillä.