Ensiluokkaista puutarhasuunnittelua

Ammattilaisen tekemä piha- tai puutarhasuunnitelma on avain onnistuneeseen lopputulokseen. Toiveesi täyttyvät, rakentaminen sujuu ja pihaprojektisi pysyy hallinnassa myös kustannuksien osalta.

Tutustu tarkempiin palvelukuvauksiimme ja hinnastoomme alla.

Uuden talon rakentajalle

Palvelumme erityisesti uuden talon rakentajalle. Alla olevat tuotteet muodostavat kokonaisuuden. Mitä aikaisemmin olet liikenteessä, sitä paremmin pystyt hyödyntämään suunnitteluapumme. Hyvä ja järkevä suunnittelu pienentää myös rakennuskustannuksia.

Tontin analyysi, hinta 550 € (sis alv 24 %)

 • Sisältää 1 käynnin tontilla (20 km säteellä Hämeenlinnasta).Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 0,85 €/km.
 • Käynnin kesto 1,5-2h.
 • Tontin mahdollisuudet kartoitetaan. Laaditaan suunnitelma tarvittavista mittauksista ja kartoituksista. Katsotaan yhdessä talon paikkaa ja säästettävää kasvillisuutta sekä korkeuseroja ym. Määritellään tarvittavat pohjatutkimuspisteet sekä perustamistapalausunnon tarve.

Tämä soveltuu erinomaisesti sinulle, joka olet hankkinut tontin ja mietit miten saisit taloprojektin mahdollisimman sujuvasti alkuun. Käyt juuri neuvotteluja ehkä talopaketin toimittajien kanssa.

Yleissuunnitelma ja 3-D mallinnus uuteen taloon, hinta 1290 € (sis alv 24%)

 • Sisältää 1 käynnin tontilla (20 km säteellä Hämeenlinnasta.) Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 0,85 €/km
 • Käynnin kesto 1,5-2h
 • Pihaluonnoksessa, mittakaavassa 1:200 tai 1:100, pihan toiminnot ja kulkureitit on sijoitettu paikoilleen, rakenteet ja valaistuksen periaatteet on esitetty, säilytettävä ja istutettava kasvilisuus on merkitty. Luonnoksessa on esitetty myös tasauksen ja hulevesien käsittelyn periaatteet.

Tämä soveltuu erinomaisesti sinulle, joka olet valinnut talopaketin. Luonnos voidaan viedä rakennuslupaan pihasuunnitelmana.

Toteutussuunnitelma uuteen taloon, hinta 1100 € (sis alv 24%)

 • Sisältää 1 käynnin tontilla (20 km säteellä Hämeenlinnasta).Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 0,85 €/km
 • Käynnin kesto 1,5-2h
 • Toteutussuunnitelmassa, mittakaavassa 1:200 tai 1:100, esitetään pintamateriaalit ja määrät, istutukset ja multaukset. Suunnitelmassa määritellään myös pihan varustus.

Suunnitelman mukaiset taimet laatimiimme suunnitelmiin

Toimitamme suunnittelemiimme kohteisiin mielellämme myös kasvit. Näin pääset hyödyntämään kasviosaamisemme maksimaalisesti: oikeat määrät ja lajikkeet sekä tarkastettu laatu ja nopeat toimitukset. Tulemme mielellämme myös tekemään istutustyöt yhdessä kanssasi. Taimitilaukset yksilöllisten tarjousten mukaisesti. Istutustöiden veloitushinta on 620 €/pv (sis alv 24%, 500€ alv 0%.)

Työmaa-aikainen neuvonta

Mahdollisesti tarkentavat suunnitelmat ja detaljit laaditaan viherakentajan tarpeiden perusteella erillisen tarjouksen mukaan. Tuntiveloitushinta on 86,80 €/h (sis alv 24%, 70€/h alv 0%.)

Kaunis piha ilahduttaa

Pihaluonnokset ja -toteutussuunnitelmat

Neuvontakäynti / Talkooneuvonta taloyhtiöille, 335 € (sis alv 24 %, 270 € alv 0 %)

Hyvien ohjeiden avulla ratkeavat niin pienet kuin suuretkin pihapulmat. Autamme parhaiden ratkaisujen ja oikeiden toteutustapojen löytämisessä.

 • Sisältää yhden käynnin suunnittelukohteessa (20km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 0,85 €/km.
 • Käynnin kesto 2 - 3 h
 • Käynnillä tutustunmme pihaan ja sen ympäristöön. Pohdimme pihatoiveita yhdessä asiakkaan kanssa. Käynnillä ideoidaan ratkaisuvaihtoehtoja ja mietitään myös toteutusjärjestystä ja neuvotaan kasvivalinnoissa, kasvien hoidossa ja rakenteellisissa ratkaisuissa. Mikäli et tarvitse suunnitelmaa on tällainen neuvontakäynti usein riittävä.
 • Huomioithan tämän – neuvontakäynti luokitellaan vähäiseksi suunnitteluksi, joten tästä palvelusta voit hakea kotitalousvähennystä.

Pihaluonnos rivitalo-, omakoti-, tai vapaa-ajan asunnon pihaan, 1590 € (sis alv 24%, 1282,26 € alv 0%)

Pihaluonnokseen on suunniteltu toiminnot, niiden vaatima tila ja muoto, kasvit,erilaiset pintamateriaalit sekä pihavalaistus. Luonnos on värillinen ja siinä on ideakuvia tulevan pihan tyylistä. Luonnos on mittakaavassa ja antaa paljon ideoita pihan mahdollisuuksista. Pihaluonnokseen kuuluu 3D- mallinnus suunnitellusta pihasta.

 • Sisältää kaksi suunnittelukäyntiä suunnittelukohteessa (20 km säteellä Hämeenlinnasta).Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 0,85 €/km
 • Pihaluonnos  on mittakaavassa 1:200 tai 1:100. Asiakas toimittaa kartta-aineiston suunnittelijan ohjeistamana.
 • Pihaluonnoksessa pihan toiminnot on sijoitettu paikoilleen, kasvilajit ilmoitettu suomalaisin nimin ja suunnitelman mukaiset pintamateriaalit ja rakenteet on nimetty. Suunnitelmassa on esitetty myös tasauksen ja hulevesien käsittelyn sekä valaistuksen periaatteet. Yleissuunnitelma sisältää suunnittelijan arvioiman alustavan budjetin toteutukselle.
 • 3-D malli laaditaan pihaluonnoksesta
 • Tämän suunnitelman avulla saat ideoita siitä, mitä kaikkea ihanaa voit tehdä juuri sinun pihallasi. Soveltuu hyvin omatoimirakentajalle. Suunnitelma toimitetaan asiakkaalle sekä paperi- että sähköisenä versiona.

Huomioithan tämän –Pihaluonnos sopii parhaiten tasamaatontille ja kokonaisidean hahmotteluun rinnetontilla

Pihan toteutussuunnitelma rivitalo-, omakoti- tai vapaa-ajan asunnon pihaan, 3290 € (sis alv 24%, 2653,23 € alv 0%)

Toteutussuunnitelma perustuu aina hyväksyttyyn luonnokseen ja tarvitsee tontin mittatiedot onnistuakseen. Toteutussuunnitelma sisältää hulevesisuunnitelman, kasvillisuussuunnitelman, pintamateriaalit ja rakenteet  sekä pihan varustus on mietitty, samoin valaistus. Määrät on laskettu ja pihasta laaditaan kustannusarvio.

 • Sisältää kolme käyntiä suunnittelukohteessa ( 20 km säteellä Hämeenlinnasta).Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 0,85 €/km
 • Suunnittelutyö aloitetaan aloituskäynnillä, jossa toiveet ja pulmat kirjataan ylös. Käynnillä myös arvioidaan pihan maaperää ja kantavuutta.  Myös suunnitteluaikataulu sovitaan ensimmäisen käynnin yhteydessä. Tämän jälkeen tontti mitataan ja kartoitetaan.
 • Pihaluonnoksessa, mittakaavassa 1:200 tai 1:100, pihan toiminnot on sijoitettu paikoilleen, kasvilajit ilmoitettu suomalaisin nimin ja suunnitelman mukaiset pintamateriaalit on nimetty. Luonnoksessa on esitetty myös tasauksen ja hulevesien käsittelyn sekä valaistuksen periaatteet.
 • 3D- malli laaditaan pihaluonnoksesta
 • Pihaluonnos esitellään toisen käynnin yhteydessä. Tässä vaiheessa asiakkaan on mahdollista tarkentaa toiveitaan ja ne huomioidaan lopullisessa suunnitelmassa
 • Toteutussuunnitelma, mittakaava 1:200 tai 1:100, sisältää hulevesisuunnitelman, kasvillisuussuunnitelman, pintamateriaalit ja rakenteet sekä pihan varustuksen, valaistuksen periaatteet, määrät ja kustannusarvion. Toteutussuunnitelma on konepiirretty, joten työn aikaiset muutokset ovat helppoja ja nopeita
 • Kolmannessa kokouksessa valmis suunnitelma käydään läpi ja pohditaan jatkoa. Suunnittelija auttaa mielellään viherrakentajan valinnassa ja neuvoo järkevää toteutusta yhdessä asiakkaan kanssa.

Tämä suunnitelma soveltuu urakka-asiakirjaksi ja tämän pohjalta voit pyytää tarjouksen viherrakentajalta.

Suunnitelman mukaiset taimet

Toimitamme suunnittelemiimme kohteisiin mielellämme myös kasvit. Näin pääset hyödyntämään kasviosaamisemme maksimaalisesti: oikeat määrät ja lajikkeet sekä tarkastetut taimet nopealla toimituksella. Tulemme mielellämme myös tekemään istutustyöt yhdessä kanssasi. Taimitilaukset yksilöllisten tarjousten mukaisesti. Istutustöiden veloitushinta on 49,60 €/hlö/h (sis alv 24 %, 40€/h alv 0 %)

Suunnittelutyö ja vihertöiden valvonta

Mahdollisesti tarkentavat suunnitelmat ja detaljit laaditaan viherakentajan tarpeiden perusteella erillisen tarjouksen mukaan. Tuntiveloitushinta on 86,80 €/h (sis alv 24 %, 70€/h alv 0 %)

Pihasta puutarhaksi - puutarhuripalvelut

 • Sisältää neuvontakäynnin kohteessa (20 km säteellä Hämeenlinnasta).Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 0,85 €/km
 • Käyntien kesto 2-3 h
 • Käynnillä kartoitetaan pihan pulmat ja laaditaan valmennusohjelma pihan kasvojen kohotukseen
 • Tulemme tekemään pihan kasvojen kohotuksen.
 • Neuvontakäynti laskutetaan. Puutarhurintöiden tuntiveloitushinta on 49,60€/hlö/h (sis alv 24%, 40 €/h alv 0%)
 • Huomioithan tämän – Tästä tuotteesta voit hakea kotitalousvähennystä.

Konsultointi, luennot ja koulutus

Tanja on arvostettu ja osaava maisemasuunnittelija, tietokirjailija ja ammatillinen opettaja. Hyvien ohjeiden avulla ratkeavat niin pienet kuin suuretkin pihapulmat. Autan parhaiden ratkaisujen ja oikeiden toteutustapojen löytämisessä. Pyydä tarvittaessa yksilöllinen tarjous. Tarjous sisältää hinnan lisäksi aikataulun ja työohjelman.

Tallenna tai tulosta hinnasto pdf-dokumenttinä alta!